Destelbergen – TC Racso bracht de titel van “kampioen van België” in het damestennis afgelopen weekend naar Destelbergen. “Een droom die werkelijkheid werd”, klinkt het bij het nieuwe historisch hoogtepunt in het veertigjarig bestaan van de club.

De nationale titel in de hoogste reeks van de  interclub had zijn prille begin in de lente met vlotte overwinningen tegen Sterrebeek, Maaseik en Vautour en  een nederlaag tegen Forest Hills.  TC Racso raakte zo vlot in de eindronde.

In de halve finale was er een schitterende overwinning in Embourg.  Afgelopen volgde dan de kers op de taart met de Belgische titel na een spannende titelstrijd in Diest.  De ploeg bestond uit een mix van buitenlandse ervaren topspeelsters  zoals Chayenne Ewijk, Laura Pous-Tio, Manon Garcia en Nicola Geuer en opkomende Belgische talenten als Justine Pysson, Maxine Vangampelaere en Margot De Pré.

TC Racso wil in de toekomst nog verder de kaart trekken van de opleiding van Belgische talenten en wil aan de jeugdspelers duidelijk aantonen dat elk talent binnen de club kan opklimmen tot het hoogste niveau.  Maxine Vangampelaere uit Heusden die haar ganse opleiding bij TC Racso doorliep is hiervan het schitterende voorbeeld.  Dit alles is de verdienste van de tennisschool onder leiding van Joost Van Outryve en Bram Develtere.

Bram Develtere is ook als coach de bezielende kracht achter dit grote succes. Hij maakte van de ploeg  topspeelsters een hechte  vriendengroep, voor wie teamspirit en sportiviteit op de eerste plaats komt.  TC Racso kijkt er nu al naar uit om volgend jaar de tricolore titel met verve te verdedigen.