Sportfraude of met een modernere term matchfixing genoemd bestaat uit 2 vormen: gokgerelateerd en sportgerelateerd.

Het Vlaamse Centrum voor Ethiek in de Sport heeft in het kader van een Europees onderzoeksproject een onderzoek gedaan naar sportgerelateerde sportfraude in tennis (en ook andere sporten) en wil hieromtrent nu een workshop opzetten met mensen die met hun voeten in de tennissport staan.

Deze workshop zou doorgaan op TC Racso (Sportbar ‘t Meer, Koedreef 1, 9070 Destelbergen) op woensdagavond 13 oktober eerstkomende om 20u00 (tot 22u00).

Worden er tussen 2 interclubploegen soms afspraken gemaakt om samen zich te kunnen kwalificeren voor de eindronde? Kan dit? Is dit sportfraude? Hoe zouden we daar moeten tegen optreden? Hetzelfde met WO’s. Is dit ook een vorm van wedstrijdvervalsing? En het bewust laten verliezen om je klassement niet teveel te laten stijgen? Wat vervalst zoal onze sport en hoe moeten we daar mee omgaan?

Graag aanwezig: enkele bestuurders, enkele trainers, enkele officials, enkele spelers, inclusief enkel (oudere) jeugdspelers.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar secretariaat@racso.be

Tot dan!!

Sportieve groeten
Het secretariaat