Jeugdtornooien

 • Starten met competitie

  TC Racso heeft een sterke reputatie als het over competitie gaat. We geven hier een overzicht hoe alles in elkaar zit.

  De federatie (Tennis Vlaanderen – http://www.tennisvlaanderen.be/) organiseert in haar clubs voor ieder niveau competitie. Alle info staat dan ook op haar site.

  Voor je begint…

  Om in te schrijven in een competitie heb je je lidnummer of mailadres nodig en je paswoord. Iedere speler die lesvolgt op Racso heeft dit automatisch! Bij twijfel neem gerust contact op met het secretariaat via secretariaat@racso.be, je kan bij het inschrijven (zie verder) ook je mailadres invullen en klikken op ‘wachtwoord vergeten’.

  Getting started!!

  Voor niveau blauw-rood-oranje en groen kan je terecht in de Tennis Fundays. Klik  hier voor meer info. Je vindt er ook een kalender terug, kijk gerust eens wanneer er een tornooitje in jouw buurt is! Hoe je inschrijft kan je verder terugvinden (HOE INSCHRIJVEN).

  Deze competitie is niet officieel. Je leert er omgaan met het spelen in wedstrijdjes. We gaan met de club geregeld georganiseerd naar een funday, hou je mailbox in de gaten!

  Next level??

  Vanaf niveau oranje kan je terecht in de Ethias Tennis Tour Junior. Dit is de officiële competitie. Ken je de puntentelling en ben je in staat om de bal al vlot over en weer te spelen? Dan is dit misschien al voor jou! Spreek gerust je trainer aan met de vraag of jij hier al in terecht kan! Klik hier voor alle info. Je vindt er de kalender terug, en ook de categorie &reeksindeling.

  CATEGORIE
  • U9 gemengd: op het oranje terrein met oranje bal. Je wordt in het lopende jaar 9, 8 of 7 jaar. Je speelt 2 winnende sets tot 4!
  • U11 jongens of meisjes: op het groene terrein met de groene bal. Je wordt in het lopende jaar 10 of 11 jaar. Je speelt 2 winnende sets tot 4!
  • U13 jongens of meisjes: op het volledige terrein met de harde bal. Je wordt in het lopende jaar 12 of 13 jaar. Je speelt 2 winnende sets tot 6!
  • U15 jongens of meisjes: op het volledige terrein met de harde bal. Je wordt in het lopende jaar 14 of 15 jaar. Je speelt 2 winnende sets tot 6!
  REEKSINDELING

  Er zijn 3 soorten reeksen: Reeks 3 is voor de lagere klassementen. Reeks 2 voor de wat meer ervaren spelers met al een hoger klassement. Reeks 1 is voor de hoogste klassementen.

  Een klassement krijg je als je veel wedstrijden speelt. Iedereen start op het klassement X.8. Iemand van 12 jaar die begint heeft dus het klassement 13.8 (speelt dus in de reeks U13). Als deze speler matchen speelt en enkele matchen kan winnen, dan zal hij /zij het jaar nadien stijgen en vb 13.6 worden. Je klassement bepaalt in welke reeks je uitkomt, details vind je hier.

  Vanuit de club organiseren we bijna elke week in de vakantie competitiestages. Dit houdt in dat wij de spelers meenemen naar het tornooi! In de voormiddag trainen op de club, in de namiddag tornooi spelen met de spelers die match hebben! Benieuwd hoe dit gaat? Klik hier, scroll even naar beneden tot je de info tegenkomt!

  Hoe inschrijven voor een tornooi???

  Log rechtsboven in op http://www.tennisvlaanderen.be/klik op tornooi (rechtsboven). Vul enkele criteria in:

  • Circuit: Tennis Fundays Kids of Ethias Tennis Tour Junior
  • Gewest: Oost-Vlaanderen

  Klik verder op ‘zoeken’ en je komt bij de kalender uit! Klik verder op ‘inschrijven’ bij het gewenste tornooi, kies de juiste categorie en reeks (zie boven). Bij de Ethias Tour zijn sommige categoriën in een poulesysteem. Je ziet direct wanneer deze doorgaan en je kan inschrijven! Andere reeksen zijn in tabelvorm, dan zal je je beschikbaarheid moeten ingeven. Volg dan ook de verdere stappen. Je zal per mail verwittigd worden voor je eerste match! Een tornooi loopt over 8 dagen.

  Gewonnen? Spreek ter plaatse verder af. Verloren? Hopelijk plezier gehad en veel bijgeleerd, op naar het volgende tornooi!

  What else???

  Naast de individuele competitie bestaat er ook een interclubcompetitie. Hier strijd je in de periode april/mei in een poule met andere clubs tegen elkaar. Racso speelt dan iedere week tegen een andere club (4 tot 5 ontmoetingen). Een ontmoeting bestaat uit 2 enkelwedstrijden en 1 dubbelmatch. Leuk om eens samen op pad te gaan!

  Selecties voor de interclub gebeurt door het trainersteam. De spelers worden hier eind januari voor uitgenodigd.

  Good to know

  Je volgt les? Dan kan je in de periode april-september vrij reserveren met je vriendjes die ook les volgen. Kom gerust samen een balletje slaan om te oefenen! In de winter kan dat ook, maar dan betaal je €15 voor een terrein. Klik hier om een terrein te reserveren en volg de stappen!

  Hopelijk zien we jullie gauw op een tornooi, of kom je eens vrij tennissen op onze terreinen om te genieten van ‘de mooiste sport ter wereld’!!!

  Heb je toch nog vragen over competitie? Geen probleem, aarzel niet en neem contact op met Joost; joost.van.outryve@racso.be

 • Jeugdinterclub

  tennisschool jeugdinterclub

  Jeugdinterclub

  na selectie door ons trainersteam

  Interclubuitslagen

  bekijk hier alle uitslagen van de jeugdinterclub (klikken op kalender)

 • Reglementen Tennis Vlaanderen
 • Tennis Fundays

  ‘Van lesvolger tot tennisspeler’

  Blijf geen lesvolger en ontwikkel jouw tennistalent op één van de vele tornooitjes georganiseerd door Tennis Vlaanderen.

  info volgt

  Meer informatie over de Tennis Fundays kan je terugvinden op de website van Tennis Vlaanderen viadeze link.

 • Ethias Tennis Tour Junior

  Wat is de Ethias Tennis Tour Junior

  • Het is een regelmatigheidscriterium.
  • Iedereen tot 15 jaar, aangesloten bij Tennis Vlaanderen of AFT, kan hieraan deelnemen.
  • Elk tornooi duurt 1 of 2 weken.
  • Er wordt gespeeld met een tabel (evt. kwalificatietabel) volgens rechtstreekse uitschakeling.
  • In de reeksen U9.3, U9.2 en U11.3 wordt er gestart in een poule (dag ligt op voorhand vast). De winnaars spelen later in het tornooi eindronde tegen elkaar.
  • In de Reeks 1 Plus wordt naast enkel- ook dubbelspel georganiseerd.
  • Het inschrijvingsgeld bedraagt max. 7 euro outdoor en 9 euro indoor.

  Meer informatie?

  Meer informatie over de Ethias Tennis Tour Junior kan je terugvinden op de website van Tennis Vlaanderen via deze link.

 • Performance team

  T.C. Racso is de laatste 15 jaar uitgegroeid van een club van 400 leden met 5 terreinen tot de grootste tennisclub van Vlaanderen. Door de jaren heen wist het trainersteam verschillende jeugdspelers tot 12 jaar op te leiden tot de nationale top. Om deze spelers op oudere leeftijd optimaal (internationaal) te begeleiden had de club niet de infrastructuur, het trainersteam, en de financiële ondersteuning. Met het nieuwe complex op de site Bergenmeers en de samenwerking met Gantoise is de infrastructuur er nu wel. Ook het trainersteam werd de laatste jaren enorm versterkt, zowel in de breedte als door verschillende ex-internationale topspelers. Met het aanstellen van een topsportcoördinator in 2022 onderstreept de club zijn ambitie om spelers verder te begeleiden dan enkel op het nationale niveau. Het volgende doel van de tennisschool is het vinden van financiële ondersteuning voor spelers uit het Performance Team met internationale ambities.

  De geselecteerde spelers Performance Team 2023:

  Help jij onze droom waar te maken?

  • Dit kan door een vrije gift op rekening foundation TC Racso vzw BE55 0018 6961 1544 met vermelding van ‘vrije gift Performance Team’.
  • Als sponsor van het Performance Team: https://racso.be/sponsor-worden/

Sponsored by

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten?